COOKIEBELEID - SIM
De website van Bureau SIM maakt gebruik van cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van onze website kunnen verbeteren.

0481 74 50 91

Interview met Wim Megens - Sparringpartner SIM

Wie is Wim Megens én waarom voelt hij zich zo betrokken bij SIM?

Wat leuk vertelt Wim dat ik word geïnterviewd vanuit mijn betrokkenheid bij Bureau SIM (SIM). Een verfrissende innovatieve seniorenorganisatie. Zo begint spontaan het interview onder het genot van een kopje koffie. Maar wie is Wim Megens én waarom voelt hij zich zo betrokken bij SIM?

Wim vertelt!
Ik heb jarenlang met veel plezier in één van de polderdorpen in de Gemeente Berg en Dal gewoond. Als vervend fietser ken ik alle straatjes én nog steeds geniet ik van mijn fietstochten door deze mooie gemeente.

In de gemeente Berg en Dal ben ik geen onbekende. Jarenlang ben ik ambtelijk en maatschappelijk actief geweest, laatstelijk was ik lid van de Raad van Toezicht van het Gasthuis St. Jan de Deo waar ik betrokken ben geweest bij een succesvolle reorganisatie.

Maar ik ben zeker kritisch in toezeggingen als het gaat om een bestuurlijke rol of de rol van sparringpartner. Het organisatieconcept en de daarbij behorende maatschappelijke visie vind ik belangrijk. De belangen in de zorg zijn namelijk groot en de weg in de zorg is een complex web waarin hulpvragers vaak verdwalen. De onderscheidene hulpverlenende instanties doen allemaal erg hun best, maar ieder op het eigen terrein en binnen hun eigen regels. Iemand die hulp vraagt heeft er echter heel veel aan dat er iemand is die het geheel overziet. SIM kan die rol perfect vervullen en stelt de belangen van de hulpvrager voorop.

Waarom betrokken bij SIM?
Dat is een apart verhaal vertelt Wim. Mijn naam was binnen deze organisatie al een aantal keer gevallen via hun eigen netwerk. Uiteindelijk ben ik gevraagd of ik interesse had in de rol van sparringpartner. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt want ‘wie is SIM wat is SIM?’ Natuurlijk had ik al positieve verhalen gehoord maar toch! Horen en zelf ervaren dat is anders.

Aangenaam verrast!
Toen ik op de geplande datum het kantoor van SIM binnenliep kwam de positieve energie me tegemoet en werd ik hartelijk ontvangen. In het gesprek met SIM viel het mij direct op dat alle ontwikkelingsstappen weloverwogen en doortastend worden genomen. Dat gaat niet van de ene dag op de andere dag. Ze hebben geïnvesteerd in het opbouwen van hun netwerk, ze zijn samenwerkingen aangegaan met ketenpartners. Maar ook hebben ze pro deo casussen opgepakt om de wereld van zorg en de daarbij behorende soms complexe processen te kunnen doorgronden.

En zeker werden er over en weer kritische opbouwende vragen gesteld. Tja en voordat we het wisten zaten we vanuit de wederzijdse visies in een boeiend gesprek. Kopjes zwarte koffie volgende terwijl de klok in tijd doortikte.

Vanuit mijn ‘sparringpartner-rol’ bij SIM kan ik zeggen dat ze deskundig zijn. Maar ze zijn ook vasthoudend als het gaat om de belangen van de senioren. Uitgaande van de belangen van een hulpvrager weet SIM de weg bij diverse instanties om tot een zo optimaal mogelijke oplossing van problemen te komen.

Inmiddels ben ik sinds oktober 2017 betrokken bij Bureau SIM. Een organisatie met een mooi concept, die ik van harte kan aanbevelen bij senioren (65plussers).

Ook nieuwsgierig naar SIM?
Vraag een gratis intakegesprek aan bij u thuis op het kantoor van SIM via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0481 74 50 91.

NAAR BOVEN