COOKIEBELEID - SIM
De website van Bureau SIM maakt gebruik van cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van onze website kunnen verbeteren.

0481 74 50 91

Persoonsgebonden budget

Als u kiest voor een Persoonsgebonden budget (Pgb) dan kiest u bewust voor meer vrijheid en eigen regie om uw zorg te regelen zoals u dat wenst. Daarnaast kunt u zelf de zorgorganisatie kiezen die bij u past. Bij Zorg in natura (ZiN) heeft u deze vrijheid niet!

U kunt in aanmerking komen voor een Persoonsgebonden budget (Pgb) als u door ziekte, beperking of door ouder worden zorg nodig heeft.

Het Pgb is een subsidie van de overheid, waarmee u zelf de zorg inkoopt die u nodig heeft. Denk hierbij aan huishoudelijke ondersteuning, begeleiding, persoonlijke verzorging, persoonlijke verpleging, intensieve zorg en andere voorzieningen.

Met deze persoonsgebonden budgetten kunt u bij SIM terecht:

Wilt een zorgindicatie via Wmo of Wlz aanvragen?
Vul dan dit formulier in of neem contact met ons op. Wij helpen u hiermee graag verder! Lukt het zelfstandig niet, dan verwijzen wij u door naar professionele onafhankelijke cliëntondersteuner.

NAAR BOVEN