COOKIEBELEID - SIM
De website van Bureau SIM maakt gebruik van cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van onze website kunnen verbeteren.

0481 74 50 91

Interview met Astrid Lukassen: persoonlijk, betrokken en nabij

‘Anderen helpen. Het zit in mijn bloed en het is mijn kracht’

aldus Astrid Lukassen, oprichter en directeur van SIM. In mijn privéleven en daarbuiten sta ik altijd voor anderen klaar. Sinds oktober 2016 kunnen ook zelfstandig wonende senioren in de gemeente Berg en Dal en Nijmegen-Oost via Bureau SIM een beroep op mij doen. Bij SIM staan leefplezier en veilig ouder worden centraal, ik en mijn collega’s helpen senioren daarbij met raad en daad.

Een aantal jaren geleden kwam mijn leven op een kantelpunt. Toen alles samen kwam ontstond SIM. Eerst was er het overlijden van mijn zus die twee pubers achterliet en waarover mijn man en ik ons ontfermd hebben. Daarnaast zat ik in een baan die geen voldoening meer gaf, zodoende was ik op zoek naar een andere invulling. In diezelfde periode liep ik op een dag bij de supermarkt ‘meneer Jaap’ tegen het lijf. Een kwetsbare man met een kinderbuggy, zware boodschappentas en hondje. Ik heb hem geholpen, eerst klein met de boodschappen, een rollator en een passende jas. Later groter, door samen met hem zijn leven weer op orde te brengen.

Positiviteit als kracht
Mijn sterke kant is dat ik positief in het leven sta en als iets negatief is, buig ik het om naar positief. Destijds heb ik iets om kunnen buigen voor ‘meneer Jaap’ en dat is precies wat ik nu ook met SIM doe voor andere senioren. Iedere zelfstandig wonende senior in de regio kan bij SIM terecht voor advies, begeleiding en ondersteuning.

Met SIM wil ik letterlijk ontzorgen door goede persoonlijke zorg te bieden. Dat doe ik niet alleen, maar samen met collega’s en samenwerkingspartners. Bij SIM denken we altijd vanuit onze cliënten. In onze benadering staan betrokkenheid, respect voor elkaar en integriteit centraal. We proberen waar te maken wat we beloven en behandelen iedereen gelijk.

Bereikbaar voor iedereen
Er echt én op maat voor mensen zijn, vind ik belangrijk. Dat is ook de reden dat ik voor een kantoorpand heb gekozen waar iedereen makkelijk binnen kan lopen. Waar de deur letterlijk open staat. Sinds de recente verhuizing zitten we op de Sint Willibrordstraat 12 in Millingen aan de Rijn. Daar beschikken we behalve over kantoorruimte, ook over een prachtige ruimte op de eerste verdieping om bijeenkomsten te houden. Recentelijk heeft onze samenwerkingspartner thyssenkrupp op mijn verzoek een traplift geïnstalleerd. Daarmee is bureau SIM bereikbaar voor iedereen!

NAAR BOVEN